Bepaal mee het Godsheide van 2020.

  • Hoe huidige en toekomstige openbare plekken en voorzieningen samen gebruiken?
  • Hoe kunnen we terug een aangenaam en leefbaar dorpsplein inrichten?
  • Kunnen we nog op andere plaatsen leuke plekjes maken?
  • Wat met veilige fietsverbindingen?
  • Kunnen we van de tuikabelbrug een leuke plek maken om te vertoeven?
  • Moeten de bomen in de Kiezelstraat blijven of niet?
  • enz.

De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vormen de visie voor het Godsheide van 2020. We willen dit graag samen met jullie vorm geven onder begeleiding van UHasselt. De stad Hasselt engageert zich op hun beurt  om deze visie ook effectief uit te voeren in de loop van de volgende jaren.

Op 14 december beginnen we eraan met een concreet plan van aanpak (geen info- maar wel een werkvergadering). We rekenen dus op geëngageerde mensen die verspreid over enkele vergaderingen gedurende het komende jaar mee de visie bepalen voor het Godsheide van 2020.  We doen dit in 4 werkgroepen.

    1. Godsheide aan het water
      Welke invulling voor de tuikabelbrug? Hoe zit het met het sluipverkeer over deze brug. Kunnen we misschien een gedeelte herinrichten als parkje, enz. Alle ideeën welkom.
    2. Godsheide en de auto
      Hoe de huidige en toekomstige mobiliteit en het parkeren verbeteren? De Kiezelstraat en Beerhoutstraat worden heraangelegd binnen enkele jaren. Wat met de lindebomen in de Kiezelstraat, behouden we het laaneffect? Hoe kunnen we deze twee straten veiliger maken voor alle weggebruikers, enz.

    3. Godsheide van verenigingen
      Hoe de huidige en toekomstige openbare plekken en voorzieningen samen gebruiken? Welke visie voor het dorpscentrum? Kunnen we nog op andere plaatsen leuke plekjes maken, enz.
    4. Fietsbaar Godsheide

       Hoe de fiets een volwaardige plaats geven? 

Hoe deelnemen ?

We zouden je willen uitnodigen om deel te nemen aan één van deze werkgroepen en dit op 14 december om 19.00 in het Ontmoetingscentrum Godsheide. Gelieve even je deelname te bevestigen via info@de-unie-godsheide.be of oswald.devisch@uhasselt.be 

De Unie Godsheide staat volledig achter deze aanpak en doet een warme oproep om deel te nemen. Indien je niet beschikt over een e-mailadres mag je je inschrijving ook altijd persoonlijk melden aan een van de kernleden van De Unie Godsheide in je buurt.

Je kan ook inschrijven via https://www.werkenaanwijken.be/wijk/godsheide/

We hopen op een talrijke opkomst en een grote diversiteit aan dorpsgenoten.