The House That Built Us

Tijdens de zomer heeft De Unie Godsheide meegewerkt aan Theater Op De Markt Hasselt en hebben we een zomerbar uitgebaat tijdens de theatervoorstelling ‘The House That Built Us’; een pakkende voorstelling over het leven van een huis, van bij de nieuwbouw tot aan de sloop.

The House … was een muzikale voorstelling met een combinatie van professionele en amateur-acteurs. Zo’n voorstelling waar je je lekker kan laten gaan in herinneringen en scenes uit het verleden. Wat deze voorstelling zo geslaagd maakte, was de locatie: het voormalige huis van de schoolmeester aan de basisschool, breed gekend als ‘het huis van Mariake’.  The House That Built Us leek wel op maat van Godsheide geschreven. Het ‘leven’ van een gebouw met heel wat mooie verhalen van bewoners. 

De Unie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bar open te houden op de speelplaats van de school. Hiermee hebben we een startkapitaal kunnen bijeenwerken en dat maakt dat we de broodnodige middelen hebben om onze nieuwe vereniging ook te kunnen onderhouden en versterken.