Toonmoment participatietraject Godsheide

Vrijdag 20/04/2018

Op 16 november 2017 gingen we samen met jullie, de Unie Godsheide en de Universiteit Hasselt van start met een participatietraject. De werkgroepen die toen werden gevormd, werkten de afgelopen maanden intensief rond vier verschillende thema’s:

    1. ‘Godsheide aan het water’: welke invulling voor de tuikabelbrug?
    2. ‘Godsheide en de auto’: hoe huidige en toekomstige mobiliteit en parkeren
      verbeteren?
    3. ‘Godsheide van verenigingen’: hoe huidige en toekomstige openbare plekken en
      voorzieningen samen gebruiken? Welke visie voor het dorpscentrum?
    4. ‘Fietsbaar Godsheide’: hoe de fiets een volwaardige plaats geven?

Dit leverde een aantal concrete voorstellen op die kunnen bijdragen tot een goede, realistische en geïntegreerde visie voor het Godsheide van de toekomst.

Wandel dus op vrijdag 20 april zeker eens door je eigen dorp en ontdek de mogelijke toekomst van Godsheide!

Op vrijdag 20 april presenteert elke werkgroep haar voorstellen aan de hand van concrete acties op vier sleutelplekken in het dorp. Dit ‘toonmoment’ vormt de uitgelezen kans om kennis te maken met deze voorstellen en zelf jouw mening te geven.

Via een wandelroute doorheen Godsheide kan je die dag tussen 17 en 19 uur alle sleutelplekken bezoeken. Op elke sleutelplek leggen de leden van iedere werkgroep hun ideeën aan jou voor. Je bepaalt zelf waar je begint: in de Kiezelstraat, op het geplande fietspad naast de golf, aan het ontmoetingscentrum of op de Tuikabelbrug.

De volledige wandelroute vind je terug op de website www.werkenaanwijken.be. Of volg gewoon de pijlen die je die dag in het dorp vindt.

Om 19 uur verzamelen de werkgroepen in het ontmoetingscentrum (Kiezelstraat 118). Daar kijken we samen naar het verdere verloop van het participatietraject. Ook jij bent van harte welkom op deze nabespreking. Enkele lokale verenigingen bieden je er aan een democratische prijs een hapje en drankje aan.