Gevaar voor omvallende bomen.

Gevaar voor omvallende bomen op het doorsteekpaadje tussen Beerhoutstraat en Kleinstraat.

Jullie hebben het misschien al gemerkt, maar het doorsteekpaadje tussen de Beerhoutstraat en de Kleinstraat (padje dat uitkomt op de huidige grintparking tegenover de parochiezaal) is momenteel afgezet omdat er een aantal bomen gevaarlijk overhellen.

De groendienst van Hasselt is ter plaatse geweest om de situatie verder te evalueren en heeft vastgesteld dat het hele sparrenbos(je) dat naast het pad aangeplant werd, afgestorven is door deels een te natte ondergrond en anderzijds doordat de ‘Letterzetter’, een keversoort de sparrenbomen heeft aangetast.

De Groendienst heeft daarom de beslissing genomen om alle sparrenbomen in dat bos naast het pad te rooien.  Deze werken staan gepland om te starten vanaf woensdag 25 november. We willen er vanuit de Unie Godsheide graag op wijzen dat deze werken niet in verband staan met de geplande woonuitbreiding in datzelfde gebied, maar een beslissing is vanuit de Groendienst Hasselt. We zullen vanuit de Unie kijken op welke manier een ‘bos of groen-compensatie’ kan worden voorzien om deze groene plek op een alternatieve plaats in Godsheide aangeplant te krijgen.