Kortere, snellere verbindingen zonder Godsheide te doorkruisen?

Lees hier welke routes je afstand en tijd besparen ….

De laatste hordes betreffende de toegangswegen rondom Godsheide zijn bijna genomen. De nieuwe verbindingsweg (sluis-Universiteitslaan), de kruispunten aan de Ethias Arena, Kinepolis en Kiezelstraat zijn in een veiligere versie herrezen. Momenteel wordt er gewerkt aan de verhoging van de tuikbalbrug.

We beschrijven hieronder 3 routes die de drukte in Godsheide centrum en Wolske vermijden.

kortste weg

Sluis <–> Kruispunt Kiezelstraat-Universiteitslaan

Je zou het niet zeggen, maar de route door Godsheide centrum maakt een grote bocht als je richting sluis rijdt. Via de verbindingsweg maak je een rechte hoek waardoor je ei zo na 1 km minder moet rijden. Bovendien bevat deze route geen vertragende elementen zoals het dorpscentrum en de 30 zone. Hierdoor bespaar je tijd én afstand.

kortste weg

Grote Ring (kruispunt Diepenbekerweg) <–> Universiteitslaan

Met een iets kortere afstand én een vlottere doorstroom is deze route, dankzij het nieuwe kruispunt aan de Ethias Arena, de meest aangewezen verbinding geworden.

kortste weg

Malpertuus <–> Grote Ring

De nieuwe verbindingsweg aan de sluis voorziet een snellere doorstroom dan de route via de tuikabelbrug-Mizerikstraat (momenteel afgesloten). Komende van de Genkersteenweg of Malpertuus passeer je hier geen extra woonzone met lokaal verkeer en vermijd je bovendien 2 extra verkeerslichten (Godsheide Kiezelstraat en Kinepolis).