Proficiat, het is een … … nieuwe vereniging geworden!

Welkom op onze eerste blog van De Unie Godsheide.  Reeds enige tijd is er achter de schermen al heel wat vergaderd, overlegd, draagvlak gecreëerd, etc … . Hoog tijd  dus om ons letterlijk te ‘outen’. 

Wat begonnen is met een snelle reactie op een openbaar onderzoek rond woonuitbreidingsgebieden in Godsheide, medio februari, is uitgegroeid tot een feitelijke vereniging die luistert naar de naam “De Unie Godsheide.”  Een speelse verwijzing naar dat andere grote kunstproject tussen Hasselt en Genk.

DOOR EN VOOR INWONERS VAN GODSHEIDE !

De Unie Godsheide legt zich toe op hetgeen de inwoners ‘bindt’ en wil op die manier een aanspreek- en informatiepunt vormen voor haar bewoners. De Unie Godsheide is een groep van gelijkgezinde, trotse Godsheidenaars met een verschillende achtergrond en vertegenwoordigers uit zowel Wolske, Centrum en Malpertuus,

Naast de website www.godsheide.be ,  met een deelpagina en contactformulier  voor De Unie Godsheide hebben we ook een eigen Facebookgroep én een nieuwsbrief.

Met de Facebookgroep willen we vooral snel en breed kunnen communiceren over datgene wat ons allen aangaat. De nieuwsbrief daarentegen is eerder gericht op wat meer (achtergrond-)informatie waar wij als De Unie Godsheide mee bezig zijn.

Met deze eerste blog willen wij ons vooral nog even voorstellen, verwijzen naar de thema’s waar we op dit moment mee bezig zijn, en een tipje van de sluier lichten waar we in de toekomst aan willen werken.  Om deze en toekomstige blogs van De Unie een beetje structuur te geven, proberen we telkens te communiceren vanuit onze drie ‘-uren’: infrastructuur, cultuur en gebuur.  Dit zijn de drie thema’s die wij als De Unie Godsheide willen aansnijden.