Sasstraat afgesloten tot 4 december – autoverkeer wordt omgeleid

Elia vervangt de luchtlijn van 70 kV tussen Godsheide en het station van Hasselt door een dubbele ondergrondse verbinding. In het kader van die vervanging voert de aannemer tussen 23 november en 4 december ook werken uit in de Sasstraat. Hierdoor is de Sasstraat, ter hoogte van de Gouverneur Verwilghensingel, in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. Het autoverkeer wordt in die periode omgeleid via de Trichterheideweg en de ventweg parallel met de Gouverneur Verwilghensingel.

Kiezelstraat sowieso bereikbaar tijdens kerstperiode

Omdat de werken in de Universiteitslaan uitlopen, schuift ook de timing van de werken in de Kiezelstraat. Deze werken waren initieel gepland tussen 20 november en 18 december, en werden zo ook gecommuniceerd naar omwonenden via een bewonersbrief. Die werken verschuiven nu naar een latere periode. Wanneer we de exacte timing kennen, brengen we de bewoners opnieuw op de hoogte. Sowieso blijft de Kiezelstraat tijdens de kerstperiode volledig bereikbaar voor alle verkeer.

Waarom vinden deze werken plaats?

De bestaande luchtlijn tussen Godsheide en de site van Infrabel is verouderd. Ze bestaat sinds de jaren 60 en moet vervangen worden om een goede elektriciteitsvoorziening te garanderen. Bovendien is er een stijgende stroomaanvraag van Infrabel om het Hasseltse spoorwegnet van elektriciteit te verzekeren. Dat betekent dat 5,5 kilometer luchtlijnen voor altijd onder de grond verdwijnen. Ook alle 28 masten verdwijnen dankzij deze maatregel.

Meer weten? Bezoek de website van Elia

Op de webpagina www.elia.be/hasselt vindt u altijd de laatste stand van zaken van de werken. Bij vragen of problemen kan u steeds de werfleider of de projectleider van de aannemer contacteren.